Els imprescindibles de MMP (10è programa)

Després de les vacances d’estiu (i una mica més) aquí teniu un nou programa de Els imprescindibles de Miquel Martí i Pol, de Ràdio Roda. Aquest és del poema “Ull de bou“.

“(…) El que he triat per avui és un que es titula “Ull de bou”, del llibre “La pell del violí”. Un llibre que es va escriure entre el 1972 i el 1973.

En aquest poema es parla de la sensació que acompanya alguns dies en els que sembla que tot és pràcticament impossible. Parla de la vida avorrida, i de l’amenaça que suposa. I en certa manera, parla del que hi ha d’aliè en els moments que vivim; perquè a vegades sembla que les coses només poden passar des de fora. Hi ha dies en que semblem espectadors del món i de la nostra pròpia vida. Moments de pas en que res sembla possible a curt termini i en els que ens envaeix una sensació de que no val la pena. Són dies en que tot el que voldríem fer s’ha d’ajornar per alguna qüestió o altre, o per una desgana nostra potser. Perquè l’avorriment sol ser tant molest com còmode.
I és curiós contraposar aquests dies amb aquells altres en que, de cop i volta, tenim empenta per acabar de solucionar tot el que teníem a mig. És curiós que un cop hem començat a prendre decisions, i ha actuar, ens sigui molt més fàcil continuar fent-ho. Com si la possibilitat de fer les coses anés lligada, d’alguna manera o altre, justament a la intenció verdadera de fer-les. A una espècie de valor o empenta interior que va més enllà d’un “voler” passiu.
En el poema es parla dels dies que ens acorralen, que ens prenen les ganes de tot. I ens parla de la nostra capacitat per influir-hi.

 

Ens parla del poder que tenim per fer-nos protagonistes, en més o menys mesura, del que volem viure.”
No Comments

Post a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.